"מה נשמע דוד?" אני שואל. "התזרים לוחץ" עונה דוד וממשיך: "התפנה לי קצת זמן ירדתי להנהלת חשבונות לעבוד קצת עם מנהל החשבונות ולשמוע מה קורה, מנהל החשבונות תפס יוזמה ומולי צלצל לחברת הסלולאר שלנו, בשיחה אחת הצליח לחסוך כמעט 5,000 ₪ לשנה לניידים של עובדי החברה!"
מוכר אה? תודה לשר התקשורת לשעבר מר כחלון היקר. והלוואי שתהיינה רפורמות כאלה בשאר ענפי השוק.
בעולם של היום, לא כדאי לקחת שום דבר משום ספק כמובן מאליו. ישנן הוצאות בעלות אופי מתחדש שנתי, ישנן הוצאות בעלות אופי מתחדש חוזי (עיתי), וישנן הוצאות שוטפות.
מאוד ממליץ להיות עם יד על הדופק, בעסק קטן זה יעשה בדר"כ על ידי בעל הבית או מנהל החשבונות שלו, בעסק יותר גדול זה יעשה על ידי הקניין או החשב.
הרעיון – לבדוק כל דבר באופן יזום על ידינו ולהשוות מחירים! החיסכון מובטח גם בבית וגם בעסק ומדובר בהמון כסף!
אז איך עושים זאת? להלן מספר דוגמאות:
אם מדובר בביטוח אלמנטרי (מבנה, רכוש ורכב) – מבקשים 3 הצעות ועושים תחרות כל שנה. לא להמתין שתיגמר הפוליסה! לרשום ביומן כשבועיים לפני סיום הפוליסה ולצאת לבדיקה נוספת.
אם מדובר בטלפון קווי, אינטרנט לעסק, טלפונים ניידים לעסק – יש לבדוק כמה ספקים, להתקשר בעסקה עם הספק המתאים לרשום ביומן כשבוע לפני מועד סיום ההנחות לצלצל ולחדש את המבצע. אם מדובר בתקופה של יותר מ 6 חודשים, לעשות זאת באופן יזום כל 6 חודשים. במציאות של היום בארץ, כל הזמן מחירים משתנים – "לא להירדם".
אם מדובר בציוד משרדי לעסק – כדאי לקבל הצעות מחיר נוספות מידי פעם על אותם מוצרים כדי שניתן יהיה להשוות "תפוחים לתפוחים".
אם מדובר בבית שלכם – זה רלוונטי מאוד גם לכבלים.
זכרו – לא לתת לאף ספק "להרדים" אתכם. לבדוק כל הזמן עדכוני מחירים.