"מה נשמע דוד?" אני שואל, דוד נראה לי טרוד היום, "כבר הרבה זמן שאני לא מצליח לשבת בשקט עם משה, יש כבר נושאים לא מעטים שצריך להחליט לגביהם ואיני רוצה וזה לא נכון שאחליט לבד". "מתי ישבתם פעם אחרונה יחד ודיברתם?", אני שואל. "בתחילת החודש" עונה לי דוד, "לפני שבועיים וחצי החתמתי את משה על שני הסכמים חדשים". "ומה עם התשובות שאתם חייבים לעובדים?" אני מקשה. "צודק", עונה לי דוד, "באמת שמתי לב לפרצוף החמוץ שעשתה לי גילה שממתינה לתשובה שלנו כבר שבועיים".
בהרבה עסקים, להם ייעצתי המציאות מכתיבה את סדר היום, שלא לומר "עוסקים בכיבוי שריפות יומי", כך קורה שהשותפים בעסק טרודים כל אחד בתחומי עיסוקו בעסק (וכמובן בתחומים אחרים בחייו) וכמעט שלא מגיעים בשוטף, בצורה יזומה ומסודרת לישיבת ניהול שבועית של כל השותפים בעסק.
כמעט בכל עסק ניתן לדבר על אותם תחומים, משום שבכל עסק ישנם עובדים, יש בנק או יותר מבנק אחד, יש ביטוח, יש מכירות, ישנם לקוחות וישנם ספקים, יש עסקים עם מלאי, בכל עסק יש תמחיר, ישנם שולי רווח, ישנו ניהול תזרים מזומנים ועוד.
תשומת לב כל השותפים וסנכרון שבועי וקבוע ביניהם מסדר לכולם את הכיוון את היעדים, את הדגשים, את הבעיות, את התהליכים והפתרונות אליהם מכוון המנכ"ל.
אני ממליץ לכם, לקבוע ישיבה שבועית במועד קבוע לדוגמא יום חמישי בשעה 08:00, כשעה של מעבר, עדכון ודיווח לפי סדר יום קבוע שיכלול לדוגמא את הנושאים הבאים:
- בנק/ים + תזרים מזומנים
- דו"ח חייבים / אשראי / גיול
- מעבר חודשי של שולי רווח לפי דו"ח רווח והפסד וחודשי מהנהלת חשבונות
- מצב Leads לעומת התחזית
- לקוחות
- ספקים
- עובדים
- עדכונים אחרים
- מטלות לשבוע הבא
במצב כזה, אתם לוקחים את היוזמה, אתם מנהלים ולא מתנהלים, נושאים הדורשים טיפול (כמו גילה שממתינה שבועיים לתשובה) זוכים לטיפול לכל המאוחר תוך 6 ימים. כל השותפים מעודכנים לגבי על הנושאים החשובים בעסק. אין מצב של "לא ידעתי" או גרוע מכך "לא יידעת אותי".
אמצו לכם את הטיפ הזה והיפגשו לפחות פעם בשבוע בזמן קבוע לפגישת הנהלה!